Cand stii ca este momentul sa cumperi rochii pentru gravide?

Pentru fiecare femeie perioada sarcinii este diferita. In acelasi timp toate femeile se confrunta cu o serie de provocari similare. Printre acestea se numara modificarea corpului pe durata lunilor de sarcina si nevoia de a se adapta la aceste schimbari din perspectiva tinutelor vestimentare. Odata ce modificarile apar in nivelul corpului in lunile de sarcina, problemele legate de stilul vestimentar si implicit de confort trebuie avute in vedere.

Multa femei se intreaba cand este momentul sa cumpere haine si rochii gravide. Raspunsul este unul destul de simplu, si anume atunci cand hainele din garderoba obsinuita devin inconfortabile ca urmare a modificarilor aparute la nivelul corpului.

Schimbarile corpului in lunile de sarcina

Pentru multe femei stirea ca sunt insarcinate vine la cateva saptamani dupa instalarea sarcinii, fapt pentru care nu sunt constiente imediat daca apar schimbari la nivelul corpului datorita acestei sarcini. Insa inca din primele saptamani apar anumite schimbari specifice precum latirea soldurilor sau chiar cresterea in greutate. Nu pentru toate femeile aceste schimbari apar imediat.

Insa la aproximativ 14 saptamani deja burtica incepe sa fie vizibila pentru majoritatea femeilor. Daca la inceput hainele obisnuite pot fi in continuare purtate, dupa saptamana 20 deja este nevoie de haine cel putin mai largi sau chiar de haine pentru gravide. Indiferent daca inainte de sarcina o femeie era adepta rochiilor sau nu, in lunile de sarcina rochiile se pot dovedi a fi cea mai buna alegere.

Atat din perspectiva confortului oferit, cat si din perspectiva aspectului estetic in lunile de sarcina, rochiile pentru gravide sunt o varianta foarte inspirata. Chiar si odata cu cresterea burticii pe masura ce sarcina avanseaza, va fi suficient spatiu in interiorul rochiilor. Aceste rochii gravide sunt usor de ajustat si de adaptat la diferite perioade ale sarcinii.

Pornind de la faptul ca aproape cu fiecare saptamana apar schimbari la nivelul corpului si burtica creste, uneori impreuna cu cresterea in greutate, rochiile pentru gravide trebuie sa tina cont de aceste modificari constante. Prin urmare se recomanda alegerea rochiilor versatile si confectionate din tesaturi cat mai elastice.

Nu trebuie omis faptul ca schimbarile corporale din perioada sarcinii vor persista si in primele saptamani sau luni dupa nastere. Din acest motiv este recomandat sa se opteze pentru rochiile care sunt eficiente si pentru o alaptare facila in primele saptamani sau luni de viata ale bebelusului.

Rochii confortabile si care pun in evidenta frumusetea gravidelor

Stilul, design-ul, materialul, croiala si culorile sau accesoriile sunt aspectele care influenteaza modul in care orice femeie arata intr-o rochie. Trebuie spus ca pe piata hainelor pentru gravide exista diferite modele de rochii. Atunci cand urmeaza sa investesti intr-o astfel de piesa vestimentara, este important sa acorzi atentie anumitor aspecte.

In primul rand marimea sa fie potrivita pentru tine si sa fie ajustabila pe masura ce sarcina avanseaza. Al doilea aspect este materialul, care trebuie sa fie natural si respirabil. Confortul pe care il ofera aceste rochii gravide nu trebuie deloc neglijat. Culorile si accesoriile rochiilor trebuie avute in vedere pentru a te simti frumoasa cand imbraci o astfel de rochie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *