Ce trebuie sa stim despre anomaliile dentare si tratamentele ortodontice

Multi pacienti acorda foarte putina importanta controalelor periodice la medicul stomatolog. Insa trebuie spus ca este important sa constientizam rolul masurilor de preventie. Odata cu trecerea timpului, orice mica problema la nivelul danturii care nu este tratata din timp se poate transforma intr-o problema semnificativa. Acest lucru poate fi valabil si in cazul persoanelor care se confrunta cu anomaliile dentare.

Anomaliile dentare sau dento-maxilare se refera la acele situatii in care dintii nu sunt pozitionati corect si muscatura nu este echilibrata. Pentru a remedia aceste anomalii, pacientii pot apela la tratamentele ortodontice.

In masura in care pacientii se prezinta intr-un cabinet stomatologic Targu Mures inca de la primele semne ale anomaliilor dentare, lucrurile se pot remedia intr-un timp mai scurt. Multe persoane nu au acordat atentie anomaliilor dentare la varste tinere si din acest motiv vor avea nevoie de astfel de tratamente de ortodontie la varsta adulta.

Ce presupun tratamentele ortodontice?

Tratamentele ortodontice implica utilizarea aparatului dentar drept dispozitiv pentru a indrepta dintii care nu sunt pozitionati corect. Folosirea aparatului dentar este frecvent intalnita la pacienti de toate varstele.

Tratamentele ortodontice sunt eficiente atat in randul copiilor, cat si in randul persoanelor adulte. Obiectivul de la care porneste tratamentul ortodontic este de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii pentru pacientii care intampina anomalii dentare. Imbunatatirea calitatii vietii vizeaza atat aspectul estetic si obtinerea unui zambet perfect, cat si aspectul functional prin obtinerea unei muscaturi echilibrate.

Pentru orice pacient este nevoie de o consultatie initiala care este efectuata de un specialist in ortodontie Targu Mures. In urma consultatiei si in baza problemelor identificate, se va stabili modul in care va decurge tratamentul ortodontic. Este foarte important de amintit ca pentru a beneficia de acest tratament va trebui sa gasesti un cabinet stomatologic Targu Mures care pune la dispozitia pacientilor astfel de servicii.

Urmeaza stabilirea tipului de aparat dentar pe care pacientul va trebui sa il poarte si durata aproximativa a tratamentului. Ulterior pacientul se va prezenta la medicul ortodont pentru reglarea regulata a aparatului dentar astfel incat sa fie obtinuta repozitionarea corecta a dintilor.

Care sunt cauzele anomaliilor dentare

Vorbim despre mai multi factori care cauzeaza anomalii dentare si dento-maxilare. Printre cei mai des intalniti factori sunt cei genetici sau ereditari, cauzele de natura congenitala, anumite tulburari in dezvoltarea fizica aparute la varste fragede, problemele cu dereglarile hormonale, anumite carente de minerale si vitamine sau traumatismele faciale.

Daca aceste cauze sunt generate de aspecte care nu au neaparat legatura cu dantura, trebuie sa punctam in randul cauzelor si cariile dentare care netratate pot duce la nevoia de extractii dentare. Locurile libere care nu sunt supuse tratamentului preventiv vor putea fi umplute de dintii din vecinatate care vor migra si astfel apar anomaliile dentare. Si acestea vor trebui rezolvate tot prin purtarea aparatului dentar.

Indiferent de cauzele sau de factorii care produc aceste anomalii dentare, pacientii care vor sa rezolve cat mai eficient aceasta problema se pot adresa unui cabinet stomatologic Targu Mures pentru a beneficia de tratamente ortodontice.

Servicii stomatologice si de ortodontie in Targu Mures

Stoma Ortho Plus pune la dispozitia pacientilor o paleta vasta de servicii in domeniul stomatologiei. Vorbim despre un cabinet stomatologic Targu Mures unde pacientii pot beneficia de diverse tratamente, de la cele preventive, la tratamente in estetica dentara si pana la tratamente foarte complexe. In cadrul cabinetului Stoma Ortho Plus, pacientii pot beneficia inclusiv de specialisti in ortodontie pentru evaluarea si tratamentul anomaliilor dentare.

In cazul parintilor care observa anomalii dentare la copii, este recomandat ca acestia sa apeleze cat mai repede la tratamentele ortodontice. Pentru mai multe informatii privind serviciile stomatologice oferite de Stoma Ortho Plus, te invitam sa accesezi stomaorthoplus.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *