Cele mai apreciate destinatii din Cehia

Multe locuri din Cehia au un farmec aparte, pentru ca aici se gasesc peste 2.000 de castele, multe situri ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, poduri medievale, turnuri si turle ce impresioneaza prin design.

Aici este locul perfect pentru a explora in aer liber sau pentru a vizita obiectivele turistice cele mai renumite ale tarii. Iata care sunt locurile pe care nu trebuie sa le ratezi : Praga Cesky Krumlov Karlovy Vary Brno Ceskosaske Svycarsko Telc Holasovice Parcul Național Krkonose Kutna Hora.

In Cehia se afla un amestec deosebit de interesant de istorie si arhitectura, cu peisaje minunate. Zona naturala se mandreste cu paduri superbe, pesteri si munti atragatori. Praga este plina de magie arhitecturala ce se evidentioaza prin palate baroc si catedrale gotice. Casa care danseaza din Praga este o odă adusa arhitecturii moderne din otel si sticla, iar ceasul sau astronomic este vechi de 600 de ani.

Cele mai frumoase privelisti ale orasului se pot vedea din Turnul medieval Podul Carol si Turnul Primariei Vechi. Castelul Praga se afla pe un deal si este cel mai mare complex din jurul unui castel din lume, conform Guinness World Records. De asemenea, Praga este un centru cultural si istoric ce gazduieste peste 100 de muzee si biblioteca Strahov, considerată una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume.

Krumlov este o versiune mai intima a capitalei cehe. Centrul vechi al orasului, strazile pietruite si magazinele artistice sunt deosebite si demne de explorat. Krumlov este un Monument al Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Aici se afla singurul teatru baroc din Republica Ceha. Vara vizitatorii vin aici pentru distractie acvatica, rafting si tubing pe raul Vltava.

Castelul gotic-baroc Hluboká nad Vltavou este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din tara. Karlovy Vary gazduieste multe izvoare termale cu proprietati vindecatoare. Spa-urile si centrele de wellness sunt o adevarata atractie pentru turistii dornici de masaje clasice sau bai curative. Karlovy Vary are un aspect arhitectural unic, care nu poate fi gasit niciunde altundeva in Cehia.

Muzeul Moser este dedicat celebrei traditii cehe de fabricare a sticlei. Puteti parcurge diferite trasee pentru a vedea obiective frumoase de-a lungul drumului. Festivalul International de Film de la Karlovy Vary, are loc in fiecare vara si atrage an de an vedete de la Hollywood si sute de mii de iubitori de film. Brno este al doilea oras ca mărime din Cehia, ce ofera o multime de lucruri interesante de facut.

In centrul orasului Brno se afla Catedrala Sf. Petru si Pavel, un punct de referinta excelent pentru a explora orasul vechi si a admira frumoasa arhitectura. Desi Brno nu este orasul cel mai vizitat de turisti acesta are cateva opțiuni unice de oferit, cum ar fi Muzeul Culturii Romani, unde puteti face un tur subteran al adapostului nuclear 10-Z sau Muzeul Orasului Brno care poate fi vazut in interiorul Castelului Špilberk.

Aici se afla si cel de-al doilea osuar ca marime din Europa, situat sub Biserica Sf. Iacob si un faimos sistem de tuneluri subterane si pivnite ce mai poarta denumirea de „Labirint sub piata de legume”. Muntii de granit, labirinturile de stanci, vaile si rapele adânci fac din Parcul Natural Elvetia Boema o destinatie naturala absolut uimitoare.

In acest parc se afla Pravčická brána, cel mai mare arc de piatra de granit din Europa, care are 16 metri inaltime si aproape 27 de metri latime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *