Combinatia perfecta pentru aluatul de prajituri

Daca vrei sa afli care este cea mai simpla metoda de a face aluatul perfect, tine cont de sfaturile specialistilor. Toata lumea vrea sa gateasca ceva simplu si rapid, din cauza crizei de timp, de aceea trebuie sa alegi cu atentie retetele pe care merita sa le incerci. Nu te complica cu retete greu de parcurs pentru ca vei pierde timp si vei consuma o multime de ingrediente, fara sa fii multumita de rezultatul final.

Pentru a face un pandispan cu fructe sau o prajitura pe care sa o umpli cu crema, aceasta reteta reprezinta alegerea perfecta. Se poate folosi si pentru blaturile de tort, pe care sa le insiropezi bine si sa le umpli apoi cu crema.

Ingrediente :

  • 15 g praf de copt
  • 450 g faina
  • 300 g iaurt gras
  • 150 g unt topit
  • 200 g zahar
  • 3 oua esenta de vanilie

Mod de preparare

Poti folosi o tava rotunda, patrata sau dreptunghiulara dupa cum doresti. Foloseste la baza hartie de copt si tapeteaza marginile tavii cu ulei si faina. Nu uita sa preincalzesti cuptorul la 200 de grade.

Amesteca apoi ingredientele. Incepe cu cele uscate, faina, zaharul si praful de copt. Adauga untul topit si racit care se afla la temperatura camerei. La final pune esenta si ouale, batute separat intr-un bol.

Adauga iaurtul si amesteca foarte bine pentru a se incorpora toate ingredientele. Foloseste o spatula si vei manevra cu usurinta materialul. Vei obtine un aluat destul de gros, care nu trebuie sa cada din lingura atunci cand il intorci. Daca observi ca aluatul este prea subtire, atunci mai trebuie sa adaugi putina faina.

Toarna aluatul in tava si asigura-te ca este distribuit in mod uniform, in caz contrar nu se va coace foarte bine. Lasa totul la cuptor pentru vreo 40-50 de minute, la 180-190 de grade. Este important sa intorci prajitura la fiecare 10 minute. In acest fel, blatul se va coace perfect. Verifica cu o scobitoare pentru a vedea cand este gata. Prajitura trebuie sa fie coapta foarte bine in interior.

Daca vrei sa obtii o crusta aurie deasupra, da cuptorul la temperatura mai mare dar nu lasa mai mult de 5 minute, pentru ca se poate arde. Cand este aproape gata, vei observa un miros imbietor in bucatarie, care iti trezeste toate simturile. Savureaza din plin gustul extrem de bun si nu uita sa imparti cu familia si cu prietenii.

Aceasta reteta simpla, te va scoate din impas oricand vrei sa faci ceva dulce si rapid, cu care sa-ti incanti copiii sau invitatii. Adapteaza ingredientele pe gustul tau dar urmeaza regulile impuse, in ceea ce priveste modalitatea de preparare.

Pentru decor poti folosi fructe proaspete sau confiate, dupa preferinte. De asemenea, poti orna cu bucatele de ciocolata, frisca sau sos de caramel. Poti folosi acest aluat pentru tortul sau prajitura preferata, pe care sa le umpli cu o crema dulce sau acrisoara, realizand combinatia perfecta pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *