Cum alegi jucariile pentru pisici?

Atunci cand ai ales sa iti faci viata mai frumoasa si ai adus acasa o pisica, fara doar si poate ca ai avut mult curaj. Si spunem asta pentru ca o pisica are nevoie dincolo de hrana, si de multa atentie. Pe langa faptul ca petreci timp avand pisica prin preajma sau tinand pisica in brate, exista posibilitatea de a acorda atentie pisicii prin faptul ca ii oferi acesteia si jucarii special concepute pentru pisici.

Exista o multitudine de tipuri si de modele de astfel de jucarii pisica. Insa este important sa stim cum facem alegerea potrivita atunci cand vine vorba despre astfel de accesorii pentru pisica, accesorii pe care le putem regasi in magazinele pentru produse de animale de companie. Iata deci care sunt aspectele de luat in calcul in alegerea unor jucarii pentru pisica noastra.

Jucarii care sa nu raneasca pisica

Un prim aspect de luat in calcul atunci cand dorim sa surprindem pisica prin intermediul unor jucarii este sa alegem astfel de accesorii care sa nu raneasca pisica. Chiar daca pisica este asemenea unei mici feline, exista diferite obiecte care odata ce sunt folosite de pisica, pot duce la ranirea acesteia.

Spre exemplu jucariile care includ betisoare cu snur pot sa stranguleze pisica in conditiile in care astfel de jucarii sunt folosite fara ca proprietarul pisicii sa fie prin preajma. In acelasi timp jucariile care sunt foarte voluminoase sau foarte grele trebuie evitate pentru puii de pisica.

Tine cont de personalitatea pisicii

Un al doilea aspect important in cazul in care vrei sa cumperi jucarii pisica este cel referitor la tipul de personalitate al pisicii. Exista pisici care sunt foarte jucause si care mai tot timpul au energie pentru a se juca, pentru a fi mereu active. De cealalta parte, exista pisici care sunt mult mai lenese si care prefera sa petreaca mai mult timp stand in culcusul lor.

In functie de personalitatea pisicii trebuie sa alegi astfel de jucarii. Exista accesorii care sunt potrivite pentru pisicile dornice mereu de actiune, dar si jucarii care pot fi pozitionate in zona unde pisica se odihneste sau doarme.

Jucarii simple sau jucarii complexe

Un alt aspect important pentru iubitorii de pisici care doresc sa cumpere jucarii pentru mica felina se refera la tipul de jucarii pisica. Poti alege dintr-o mare varietate de jucarii simple precum soricei care pornesc la cheie, mici ghemotoace din diferite materiale sau diferite tipuri de undite pentru pisici. In acelasi timp poti alege sa investesti intr-un ansamblu de joaca pentru pisici, aceste ansambluri de joaca fiind adevarate „Disneyland-uri” pentru pisici.

Ce varsta are pisica?

Fara doar si poate ca nu trebuie sa omiti dintre aspectele care sunt luate in calcul in cazul pisicilor varsta acestora. Daca pisicile foarte tinere sau tinere sunt mult mai active si iubesc sa se joace folosind diferite accesorii, pisicile mai in varsta sunt mai degraba mai lenese si mai putin active. Prin urmare trebuie luat in calcul acest aspect atunci cand alegi ce tip de jucarii pisica sa cumperi, dar si cat de multe astfel de accesorii sa cumperi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *