Cum sa dormim mai bine si cat este de importanta igienizarea pernelor

Cu totii avem nevoie de un somn relaxant si odihnitor pentru a fi in forma si pentru a ne bucura de o sanatate puternica. In acelasi timp traim intr-o lume unde foarte des auzim despre persoane care intampina probleme sau dificultati in a avea un somn odihnitor.

Din acest motiv este important sa stim care sunt modurile prin care putem dormi mai bine si sa constientizam importanta igienizarii pernelor pentru un somn relaxant si profund. In ceea ce urmeaza vei gasi cateva sfaturi pentru un somn odihnitor si pentru a te bucura de perne dormit confortabile si care sa contribuie la un somn de calitate.

Respectarea unui program de somn

Pentru a avea un somn profund este important sa respecti un program de somn. Este ideal sa dormi undeva la 7-8 pe noapte, dar este important sa dormi in intervalul 23 seara – 7 dimineata. Orele de somn de dupa ora 22 sunt cele mai odihnitoare si tocmai din acest motiv se recomanda sa eviti sa te pui la somn tarziu in noapte. Chiar daca dormi pana inspre orele 11-12, somnul nu este la fel de odihnitor precum somnul intre orele 22 seara si 2 dimineata.

Asigura o temperatura optima

Un alt aspect important pentru a dormi cat mai confortabil este sa ai parte de o temperatura optima. Nu este indicat sa dormi la temperaturi foarte ridicate. De preferat este ca in dormitor temperatura sa fie cu 1-2 grade mai redusa decat in restul casei si astfel te vei putea bucura de un somn mai profund si mai odihnitor.

Investeste in perne de calitate

Dincolo de confortul asigurat de temperatura ambientala, confortul pentru orele de somn este dat inclusiv de pernele pe care dormi. Din acest motiv se recomanda sa investesti in perne de calitate. Indiferent daca optezi pentru perna puf sau pentru cele din pene de gasca, trebuie sa te asiguri ca acestea sunt confortabile si ca au materiale rezistente in timp.

Apeleaza la firmele de curatat perne

Nu este suficient sa investesti in perne dormit de calitate si care sa iti ofere un somn confortabil. Odata cu trecerea timpului pernele devin un mediu unde se aduna foarte mult praf si foarte multi acarieni. Acarienii sunt adesea cauza principala pentru dezvoltarea alergiilor si pentru anumite probleme de respiratie.

Din acest motiv uneori somnul nu este suficient de odihnitor si astfel pot sa apara probleme cu somnul cauzat de acarieni. Pentru a evita astfel de situatii se recomanda sa apelezi periodic la serviciile de curatat perne. Aceste servicii inseamna curatarea de perne prin metoda uscata prin razele utraviolete si aer ionizat.

Protejeaza dormitorul de zgomot si de lumini

Nu in ultimul rand trebuie amintit si faptul ca pentru un somn profund este important ca dormitorul sa fie protejat de lumini puternice si de zgomot. In acest sens te poti orienta inspre draperii, jaluzele interioare sau rulouri, dar si inspre izolarea fonica a dormitorului. Tine cont de aceste sfaturi si vei putea sa te bucuri de un somn relaxant si odihnitor in fiecare noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *