Cutii de viteze automate – Care sunt avantajele si dezavantajele?

Tot mai multi soferi sunt convinsi de faptul ca autoturismele pe transmisie automata sunt viitorul si ca acestea ofera numeroase avantaje. Prin prisma faptului ca inclusiv preturile pentru aceste autoturisme au devenit din ce in ce mai accesibile, soferii romani au inceput sa achizitioneze in numar tot mai mare astfel de autoturisme.

Chiar daca avantajele cutiilor automate de viteze sunt aspectele care conving tot mai multi soferi sa cumpere astfel de autoturisme pe transmisie automata, este important ca cei interesati sa faca o investitie intr-un model de autoturism pe transmisie automata sa cunoasca si anumite aspecte care pot fi considerate dezavantaje.

Cutiile automate de viteze si avantajele acestora

Un prim avantaj semnificativ in cazul cutiilor automate de viteze il reprezinta fiabilitatea ridicata a acestei componente auto. Prin prisma fiabilitatii, autoturismele vor beneficia de o utilizare indelungata a cutiei de viteze fara a avea nevoie frecventa de servicii pentru reparatii cutii automate. Fiabilitatea cutiei de viteze nu inseamna doar o viata indelungata pentru cutia de viteze, ci pentru intreg autoturismul, atat timp cat este intretinut corespunzator si revizia tehnica periodica este efectuata frecvent.

Costurile mici cu intretinerea reprezinta un al doilea avantaj care merita punctat in cazul autoturismelor pe transmisie automata de viteze. In masura in care aceste autoturisme nu au in dotare kit-ul de ambreiaj, kit care de multe ori necesita reparatii pentru autoturismele pe transmisie manuala, costurile cu reparatiile ambreiajului nu mai sunt prezente.

Mai mult decat atat, fiabilitatea ridicata a cutiei automate si a componentelor care leaga cutia de viteze de celelalte componente auto reduc semnificativ costurile cu eventualele reparatii auto. Confortul de care se bucura soferii de autoturisme pe transmisie automata si libertatea de miscare a acestora atunci cand sunt la volanul masinii reprezinta alte avantaje important de amintit.

Faptul ca soferul poate tine ambele maini pe volanul autoturismului, lipsa pedalei de ambreiaj, dar si faptul ca nu trebuie schimbate vitezele autoturismului, toate acestea contribuie la un confort sporit si la o mai mare libertate de miscare pentru soferii autoturismelor pe transmisie automata.

Care sunt dezavantajele cutiilor automate de viteze

Dupa ce am aflat care sunt punctele forte ale autoturismelor pe cutie automata de viteze, este important sa identificam si eventualele dezavantaje. Un prim dezavantaj poate fi considerat complexitatea tehnica a cutiei de viteze. Complexitatea tehnica aduce fiabilitate, dar in acelasi timp orice eventuala defectiune trebuie rezolvata de mecanici specializati in reparatii cutii automate.

Un al doilea dezavantaj ar putea fi considerat pretul ridicat pentru achizitionarea unui autoturism pe cutie automata de viteze, costurile fiind mai mari comparativ cu autoturismele pe transmisie manuala.

Nu in ultimul rand trecerea de la un autoturism pe cutie manuala la unul pe transmisie automata poate pune anumite dificultati in primele zile sau saptamani, dar ulterior te vei putea obisnui cu noul mod de a conduce autoturismele pe transmisie automata. Acestea sunt principalele avantaje si dezavantaje care pot fi amintite in cazul cutiilor automate de viteze. Tine cont de fiecare in parte si fa alegerea potrivita pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *