Diagnosticare si tratamente in cazul afectiunilor neurologice

La nivel mondial un numar foarte mare de persoane sufera de pe urma afectiunilor de natura neurologica. Exista foarte multe astfel de afectiuni si aici vorbim despre cele de natura primara, dar si despre afectiunile neurologice de natura secundara. Afectiunile neurologice de natura primara sunt dementa, scleroza multipla, epilepsia si boala Parkinson. Sunt considerate de natura primara datorita faptului ca isi au originea la nivel de sistem nervos central.

In cazul afectiunilor neurologice de natura secundara avem in vedere acele afectiuni medicale din categoria celor autoimune, infectioase, vasculare, inflamatorii sau metabolice. In randul afectiunilor medicale neurologice secundare putem enumera meningita, accidentul vascular cerebral, contuziile cerebrale, encefalita, polineuropatia diabetica sau hernia de disc intervertebrala.

Oricare dintre aceste afectiuni neurologice trebuie diagnosticate intr-un centru medical specializat in neurologie Bucuresti. Intr-un astfel de centru se pot face consultatii neurologice si se poate stabili tratamentul adecvat pentru fiecare dintre aceste afectiuni.

Consultatia neurologica si caracteristicile acesteia

Pentru a merge la o consultatie neurologica este nevoie fie de recomandarea unui medic generalist sau a medicului de familie, fie de trimiterea unui medic specializat intr-o alta ramura medicala si care nu poate identifica cauzele pentru anumite simptome manifestate de pacient. Exista mai multe etape in consultatia neurologica.

Prima etapa este discutia medic-pacient sau discutia dintre medic si familia pacientului, daca este necesara o astfel de discutie cu un apropiat al pacientului. In multe cazuri consultatia neurologica implica inclusiv analiza unor teste efectuate pentru a avea o imagine asupra unor componente apartinand sistemului nervos. Testele respective vizeaza reflexele pacientului la anumiti stimuli, memoria pacientului, forta musculara, dar si unele reactii naturale ale organismului atunci cand este expus la o serie de stimuli.

Dupa aceasta etapa urmeaza efectuarea de investigatii suplimentare care sa ofere medicului specialist mai multe informatii referitoare la starea pacientului. Pentru aceste investigatii suplimentare se vor efectua un fie un IRM cerebral, fie un IRM la coloana vertebrala, fie un EMG. De asemenea, medicul neurolog poate solicita efectuarea analizelor de sange, dar si consultatii in alte domenii medicale sau analize pentru a identifica exact simptomele pe care pacientul le are.

Odata obtinute toate aceste informatii si rezultate ale investigatiilor efectuate, medicul va putea incepe monitorizarea pacientului, in situatiile in care medicul considera necesar acest lucru. Daca medicul considera ca este nevoie de un tratament, acesta va fi stabilit in baza rezultatelor analizelor si investigatiilor medicale.

Centrul Medical ProMemoria – specialistii in neurologie Bucuresti

Pentru punerea diagnosticului si stabilirea unui plan de tratament in cazul afectiunilor neurologice, este nevoie de expertiza si experienta unor medici neurologi. Pentru servicii de neurologie Bucuresti, Centrul Medical ProMemoria pune la dispozitie o echipa de medici specializati in diferite afectiuni neurologice precum scleroza multipla, Alzheimer, Parkinson, migrene, epilepsie sau accidente vasculare cerebrale.

Centrul Medical ProMemoria pune la dispozitia pacientilor si apartinatorilor acestora o paleta completa de servicii in domeniul neurologic. Acest centru medical specializat dispune de o echipa de medici care au pregatire si expertiza pe diferite ramuri ale neurologiei. Mai multe detalii pot fi gasite pe www.pro-memoria.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *