Obiective turistice interesante din Belgrad

In Belgrad- capitala Serbiei poti vizita numeroase obiective turistice renumite care incanta prin frumusete si diversitate. In trecut acest oras a fost foarte afectat de razboi insa cu timpul a devenit una dintre cele mai vizitate capitale europene de astazi. Iata care sunt obiectivele de un real interes pentru turisti : Cetatea Kalemegdan, Ada Ciganlija, Templul Sfântului Sava, Crkva Svetog Marka, Muzeul Nikola, Tesla, Strada Knez Mihailova, Turnul Gardos si Casa Florilor.

Belgrad este un oras superb ce se afla la confluenta raurilor Dunare si Sava. Turistii iubesc sa faca o plimbare de-a lungul raului, unde pot savura o bautura delicioasa si o mancare apetisanta intr-o barca transformata intr-un restaurant. Acest oras reprezinta un centru cultural pentru sute de festivaluri internationale  care au loc aici an de an.

Cetatea Kalemegdan are o pozitie strategica ceea a fost un real ajutor pentru oamenii care locuiau in aceasta zona in trecut, deoarece se puteau ascunde de cotropitori. neolitic. In secolul al XV-lea, au fost intarite fortificatiile iar cetatea s-a pastrat foarte bine de-a lungul timpurilor. Pe langa fortificatii, cetatea include si o biserica, un muzeu si parcuri populare.

Ada Ciganlija este o peninsula artificiala din raul Sava care trece prin centrul Belgradului. Cu plajele sale frumoase si facilitatile sportive, aceasta atrage peste 100.000 de vizitatori zi de zi in timpul sezonului estival. Peninsula este plina de paduri astfel ca s-ar putea sa vedeti aici caprioare, iepuri si vulpi. Houseboats este un refugiu de weekend pentru rezidentii din Belgrad.

Templul Sfantului Sava are o cupola inalta de 134 de metri, ce domină orizontul Belgradului. Cupola este prevazuta cu o cruce de aur de aproape 12 metri inaltime, ceea ce face cladirea sa para si mai inalta.

Cea mai mare biserica ortodoxa de astazi, este inchinata Sfantului Sava, un important personaj medieval si se afla pe Platoul Viacar, unde a fost inmormantat Sfantul Sava. Biserica este realizata din marmură alba si granit si arata absolut spectaculos. Desi se afla inca in constructie reprezinta una dintre cele mai populare atractii din Belgrad.

Marka Crkva Svetog sau Catedrala Sf. Marcu a fost finalizata in 1940 si se afla in cartierul central al parcului Tašmajdan din Belgrad, fiind una dintre cele mai mari biserici din tara. Deasupra intrarii exterioare a bisericii, se afla un mozaic al Apostolului Marcu.

Nikola Tesla este cel care a inventat sistemul de curent alternativ, bobina electrica si alte detalii aferente. Toate aceste inventii l-au ajutat sa produca cu timpul masina electrica Tesla. Cu timpul, a fost construit un muzeu dedicat operei sale in centrul Belgradului. Muzeul Nikola Tesla conține mii de documente, carti, fotografii si desene legate de munca sa de electrizare a lumii. Tot aici puteti vedea si expozitii interactive si modele computerizate ale inventiilor sale.

Strada Knez Mihailova din Belgrad este o strada miraculoasa marginita de cladiri istorice si locul ce unde turistii isi pot cumpara o multime de lucruri ieftine. Aceasta strada poarta denunmirea unui print sarb si dateaza din zilele otomane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *