Importanta aerului conditionat

Te-ai gandit vreodata cat de important este aerul conditionat? Ei bine, acesta are un rol fundamental deoarece diminueaza caldura. In general, caldura este mult mai usor de suportat cu ajutorul aerului conditionat, dar in ce conditii trebuie utilizat pentru a nu-ti pune sanatatea in pericol?

In anotimpul cald si insorit, cauti intoteauna lucruri sa te  racoreasca sau locuri umbrite. Existenta unui aparat de aer conditionat split LG este ideal pentru orice incapere fie ca lucrezi de acasa fie ca iti desfasori activitatea intr-un spatiu deschis precum terasele.Aerul conditionat elimina transpiratia dar te scapa si de dificultatile agravate de temperaturile ridicate. Insa, aparatele de aer conditionat iti pot pune si sanatatea in pericl daca nu le utilizezi corespunzator. Acesta trebuie utilizat in parametrii optimi, precum si in conditii de igiena corecta. Pentru a-ti mentine sanatatea in echilibru, este esential sa stii care sunt avantajele si dezavantajele acestor aparate  de aer conditionat.

De regula, aparatele de climatizare reduc temperaturile ridicate,  atunci cand simti ca totul se topeste in jurul tau folosește aerul conditionat si bucura-te de un aer rece.Persoanele vulnerabile la caldura  sunt copiii care au varsta sub 4 ani, persoanele care depasesc 65 de ani, persoanele care au o greutate peste valoarea normala, dar si cele care se confrunta cu anumite afectiuni precum cele cardiovasculare.

Pentru a diminua riscul de insolatie in zilele cu temperaturi ridicate este indicat sa te hidratezi corect (cantitatea minima de apa in fiecare zi fiind de 2 litri) si sa utilizezi aerul conditionat atunci cand simti ca te sufoca caldura si cand atmosfera devine innabusitoare.

Cateva sfaturi pentru a te racori intr-un mod corect si sanatos:

Indiferent de zona in care utilizezi aerul conditionat, fie ca iti desfasori activitatea la birou, fie ca lucrezi de acasa sau te afli in masina tine cont de cateva aspecte foarte esentiale:

Pastreaza filtrele cat mai ingrijite si schimba-le cat mai des!

Zonele cu aer conditionat trebuie sa fie ventilate in mod frecvent!

Fixarea si mentinerea profesionala sunt mandatorii!

Pastreaza temperatura incaperii intre 21-25 grade Celsius!

Mentine o umiditate optima intre 60%- 70%!

Nu amplasa langa aerul conditionat substante toxice care se pot imprastia in aer si nu numai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *