Originile Airsoftului -cum a fost acesta inventat?

Airsoft, numit si airsoft gun, Softair, airsoft, este o practica sportiva destul de controversata care pasioneaza mii si mii de jucatori. Dar, istoria si originile acestei practici sunt destul de necunoscute, mai ales in Europa, deoarece s-a dezvoltat mai intai si mai mult in Asia.

Airsoftul este un sport de simulare militara unde jucatorii participa la lupte simulate cu replici de arme autentice si tactice, in stilul militar. Fata de paintball, aici se folosesc bile mici de plastic mai dure. Replicile sunt foarte apropiate de cele din lumea reala.

Airsoftul a aparut la mijlocul anilor 70 in Japonia din cauza restrictiilor impuse de lege in ceea ce priveste armele de foc de epoca. Efectiv, replicile Airsoft sunt originare din Japonia, unde, dupa al doilea razboi mondial era ilegal ca persoanele fizice sa detina arme de foc. Puteau detine doar replici.
Industria japoneza a apelat astfel la replici de arme din plastic pentru a raspunde cererii colectionarilor de arme. Astfel ca, au aparut pe piata primele replici airsoft, precum si bile airsoft.

Era vorba despre copii identice atat in ceea ce priveste greutatea, cat si marimea. La inceptul anilor 1990 a aparut primul pistol electric automat sau AEG, cum se numeste in zilele noastre.Popularitatea acestor replici s-a raspandit peste tot, prin Asia, Europa sau USA. La inceput replicile erau folosite mai ales pentur tragere la tinta, dar odata cu timpul, oamenii au inceput sa le foloseasca alaturi de modele de bocanci militari unii contra celorlati, intr-un fel de razboi simulat.

Dezvoltarea bilelor de plastic a fost si ea o revelatie pentru aceasta activitate deoarece permitea tragerea asupra unei alte persoane, fara sa o raneasca grav.La inceputul anilor 2000, replicile si aceasta practica au inceput sa devina din ce in ce mai populare.

Ce a alimentat popularitatea airsoftului?

Primii fani ai acestei practici, erau, in mare parte, tineri, care pentru prima data, au putut sa reproduca eroii lor de actiune preferati intr-o maniera mai realista.Altii, influentati de cultura pop, jocurile de strategie si bineinteles de istoria militara au jucat si ei un rol in dezvoltarea acestui nou joc sau noi practici. Acest lucru a dus la imaginarea de diverse variatiuni sau moduri de joc, pentru a se incorpora elmente mai strategice.
Sunt unele persoane care sunt de parere ca popularitatea airsoftului se datoreaza popularitatii paintballului.

Chiar daca acest lucru poate parea adevarat, in anumite cazuri, airsoftul este considerat drept o forma de joc mai strategica decat paintball, dar asta nu inseamna ca paintball nu este amuzant!Airsoft ofera insa o experienta de simulare militara mai realista, un lucru care poate sa fie si motivul pentru care este folosit in antrenarea politistilor sau a militarilor.

Dezvoltarea airsoft prin intermediul Internetului

Apoi, Airsoft a continuat sa castige popularitate datorita in special comunitatilor de pe web. Intr-adevar, datorita internetului, forumurilor, discutiilor si grupurilor de social media, fanii si entuziastii pot discuta despre organizarea viitoarelor jocuri de airsoft mai simplu. Acelasi lucru este valabil si pentru operatiunile de airsoft si evenimentele noi. Cu forumurile de airsoft, ei isi pot impartasi dragostea comuna pentru sport.

Tehnologie si inovatie in airsoft

Intre timp, replicile Airsoft au continuat sa se dezvolte si au devenit mai sofisticate. S-au dus vremurile in care erau vazute ca simple replici de jucarie; sunt mult mai mult decat atat si devin din ce in ce mai realiste si mai performante.Airsoftul este mereu in voga si popular si nu exista semne de incetinire in viitorul apropiat, asa ca asteapta-te sa vezi cum aceasta activitate va continua sa fie din ce in ce mai populara in anii urmatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *