Castelul Gravensteen din Belgia se afla in topul preferintelor vizitatorilor

Castelul Gravensteen mai este cunoscut sub denumirea de Castelul Contilor si are o istorie impresionanta. Acesta este pozitionat in centrul orasului Gent si arata ca o adevarata fortareata, pentru ca are coridoare fastuoase, turnul este prevazut cu scari inguste in turn, iar camere inalte creaza un aspect inedit. Este o constructie vie, un obiectiv turistic care atrage prin detalii si stil, de aceea foarte multi oameni decid sa il viziteze si sa descopere misterul medieval.

In perioada 1180-1353 in acest castel locuiau contii de Flandra. Constructia este inconjurata de o incinta defensiva ce este captusita cu turnulete montate pe perete si un sant cu apa.  Gravensteen a fost de fapt un castel construit in  perioada 890-965 si fortificat in jurul anului 1000.

Acesta a ars in intregime in 1176 iar cu timpul s-a dezvoltat o noua structura. Castelul a fost construit de Filip de Alsacia, conte de Flandra in 1180. Acesta a participat la doua cruciade in Tara Sfanta, unde a si  murit. Se considera ca imaginea castelelor cruciatilor au influentat intr-un mod aparte designul lui Gravensteen.

Castelul a fost o cetate protectoare si are un rol foarte important pentru  cetatenii care contestau autoritatea contelui. Pana in secolul al XVIII-lea acesta a fost folosit drept inchisoare iar in secolele al XIV-lea si al XV-lea a fost locatia monetariei din Gent.

Mai tarziu, un industrias a cumparat castelul in timpul Revolutiei Industriale si l-a transformat intr-o fabrica de bumbac. Castelul Gravensteen este foarte apreciat pentru designul iar aspectul pe care il are astazi se datoreaza proiectelor moderne de restaurare.

Gravensteen a fost restaurat in stilul gotic romantizat iar arhitectul Joseph de Waele s-a ocupat de acest proiect. Castelul este o fortareata impresionanta si reper de mare importanta in centrul orasului Gent. Aici se afla astazi un muzeu macabru al torturii precum si colectie unica de echipamente de tortura. Turisti din toata lumea vin aici pentru a-l vizita.

In locul pivnitei de odinioara se afla acum echipamentul de tortura iar in fosta sala de judecata se afla colectia de obiecte judiciare. In cadrul acestui castel se desfasoara astazi tot felul de activitati culturale, evenimente si activitati importante ale acestui oras, cum ar fi in timpul Sarbatorilor de la Gent. Foarte multi localnici aleg sa isi uneasca destinele aici, fiind de asemenea un loc popular pentru nunti.

Cu prilejul anului Van Eyck (2020-2021), orasul Gent a comandat o noua pictura murala. Artistul spaniol Taquen a fost cel care a creat „Portretul unui barbat intr-un turban rosu”. Aceasta pictura poate fi admirata doar de pe unul dintre turnurile Castelului Contilor, pentru ca nu este vizibila din alt unghi. Aceasta constructie medievala este usor accesibila din gara orasului Gent. Castelul poate fi vizitat in orice anotim si in orice zi a saptamana, cu exceptia zilelor de Craciun si de Anul Nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *