Servicii profesionale pentru revizia si verificarea instalatiei de gaze naturale

Cea mai mare parte a locuintelor se bucura de un confort termic optim pe timp de iarna prin prisma folosirii gazelor naturale. Desi gazele naturale sunt folosite foarte des pentru asigurarea agentului termic pe timpul iernii, dar si pentru folosirea aragazului sau a cuptorului, ori pentru furnizarea de apa calda, trebuie spus ca folosirea gazelor naturale inseamna si anumite riscuri. Tocmai de aceea in toate aspectele legate de instalatia de gaze naturale a imobilului in care locuiesti este indicat sa apelezi la o firma specializata.

O astfel de firma de instalatii gaze Bucuresti ofera servicii complete pentru instalatia de gaze. In acelasi timp ai certitudinea ca orice interventie si orice lucrare este executata de personal calificat si cu experienta in acest domeniu. Una dintre masurile preventive foarte importante atunci cand vorbim despre instalatia de gaze se refera la revizia si verificarea periodica a acesteia.

Rolul reviziei si al verificarii instalatiei de gaze naturale

Atat revizia instalatiilor de gaze, cat si verificarea acestora sunt actiuni care au menirea de a asigura beneficiarii ca totul functioneaza in parametrii si ca nu exista scapari de gaze naturale. In acelasi timp aceste operatiuni sunt menite a asigura intretinerea pe termen lung a instalatiei de gaze pentru a preveni avarii sau defectiuni majore care ulterior sa necesite costuri mai mari. Revizia si verificarea instalatiilor de gaze naturale sunt operatiuni efectuate de personal calificat in acest domeniu.

Pentru acest lucru este indicat sa apelezi la o firma de instalatii gaze Bucuresti. O astfel de firma dispune de personal instruit si cu experienta pentru efectuarea reviziei periodice si a verificarilor solicitate de catre clienti. Operatiunile din cadrul reviziilor si al verificarilor instalatiei de gaze naturale implica in primul rand o inspectie vizuala. Daca inspectia vizuala nu indica vreo problema, atunci se trece la efectuarea verificarilor specifice folosind anumite aparaturi profesionale destinate pentru astfel de verificari in domeniul gazelor naturale.

Periodicitatea reviziei si a verificarii instalatiei de gaze naturale

Conform legislatiei in vigoare, instalatia de gaze naturale trebuie verificata de personal autorizat ANRE la un interval de 2 ani de zile. Aceste operatiuni vizeaza inspectarea arzatoarelor, a conductelor instalatiei de gaze, starea garniturilor de etansare ale instalatiei, dar si aparatele cu rol in masurare, control si reglare pentru instalatia de gaze.

Verificarea instalatiei de gaze presupune inclusiv analiza caminelor si a rasuflatoarelor din cadrul instalatiei de gaze.Revizia instalatiei de gaze naturale vizeaza operatiuni specifice de o complexitate mai ridicata. Aceasta trebuie realizata la un interval de 10 ani.

Aceasta operatiune este efectuata in contextul in care este semnalizata o intrerupere a functionarii instalatiei de gaze pentru cel putin 6 luni de zile sau daca se observa orice situatie care poate reprezenta un pericol in ceea ce inseamna folosirea instalatiei de gaze.Revizia poate tine loc pentru verificarea instalatiei de gaze.Pentru a beneficia de revizia sau de verificarea instalatiei de gaze, tot ceea ce trebuie sa faci este sa te adresezi unei firme specializate in instalatii gaze Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *