Telefoanele mobile: Acces instant. Pentru orice si pentru tot.

Ce este un telefon mobil? Un telefon mobil este un telefon portabil care are acces la un sistem radio celular. Acest lucru permite telefonului sa efectueze apeluri, sa trimita mesaje si sa acceseze internetul (si mai mult!), fara a fi atasat fizic la o retea care utilizeaza cabluri.

In acest fel, un telefon mobil este semnificativ diferit de telefoanele traditionale de telefonie fixa. De cand au fost introduse pentru prima oara in 1973 de catre Motorola, telefoanele mobile au generat o mare parte din dezbateri.

Mai jos, rezumam actualul status quo al acestei dezbateri, listand 10 avantaje ale telefoanelor mobile.

Realist vorbind, telefoanele mobile au multe avantaje si pot fi extrem de utile in viata noastra de zi cu zi, dupa cum urmeaza:

1.Telefoanele mobile permit comunicarea instantanee nu numai cu familia, cu prietenii si cu oamenii pe care ii cunoastem, ci si cu oameni din intreaga lume pe care nu i-am intalnit niciodata in viata reala.

2.Suntem conectati la intamplarile lumii, putem afla intr-o clipa rezultatele sportului, putem sa ne tinem la curent cu politica, afacerile actuale, povestile zilnice – putem chiar sa primim notificari push pe secunda in care vor fi anuntate stirile.

3.Cu telefoanele mobile devin din ce in ce mai sofisticate si accesibile, oricine poate detine acum un telefon care se dubleaza ca o camera fantastica pentru a capta instantaneu momente importante in viata noastra.

4.Servicii on-line. In ziua de azi, aproape totul se poate face online, pe telefonul mobil, de la bancare pana la cumparaturi, rezervari de vacanta si comanda alimentelor – putem face totul prin apasarea unui ecran.

5.Puteti afla mai multe despre orice pe internet, acest lucru este facut mai usor cu telefonul mobil asa cum puteti fi oriunde, in orice moment.

6.Suma cunostintelor umane (si adesea, si dezinformarea) la indemana dvs. oricand, oriunde. Nimeni din istoria lumii, pana acum cativa ani in urma, nu ar putea pretinde o asemenea putere, dar astazi aceasta putere apartine oricui.

7.Intercomunicarea: contactul constant face mult mai usor logistica muncii si a vietii de zi cu zi.

8.Comunicarea de sus in jos: Diseminarea informatiilor importante, cum ar fi riscurile         pentru sanatate, informatii despre dezastre si alte situatii de urgenta, devine simpla si imediata.

9.Publicarea instantanee: Fiecare dintre noi este un reporter potential al stirilor, criminalitatii etc.

10.Cunostinte noi: Tehnologia GPS va permite sa va identificati pe o harta indiferent de cat de mult va pierdeti. Porniti telefonul numai pentru a va vedea pozitia si pentru a crea o ruta catre destinatia dvs.

11.O torta la indemana: Porniti functia blitului de pe telefonul mobil pentru a gasi cheile in geanta atunci cand iesiti din autobuz sau pentru a localiza lumanarile atunci cand exista o pana de curent in casa.

12.Un dispozitiv de inregistrare: Inregistrati-va pentru a putea canta prietenilor dvs. de ziua lor de nastere- toate pe telefonul dvs. mobil.

In concluzie, care este singurul lucru care continua sa cultive? Singura fraza care defineste telefoanele mobile? Acces instant. Pentru orice si pentru tot.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *