Care sunt cele mai impresionante plaje din Spania ?

Spania este o tara foarte frumoasa iar turisti din toata lumea isi indreapta atentia catre statiunile de vacanta pentru a explora plajele minunate. Studiile arata ca plajele din Insulele Baleare sunt unele dintre cele mai populare de pe continent.In Spania, gasesti tot ceea ce ai nevoie pentru o vacanta perfecta de vara : nisip fin pe plaja, apa lina, vreme frumoasa, spirit de viata.

Plajele sunt in general foarte intinse, unele sunt izolate de golfuri iar altele sunt inconjurate de stanci acoperite de pini, in timp ce alte plaje sunt foarte deschise si aglomerate, iar in apropierea lor se afla o multine de restauranteTot aici gasesti si plaje tropicale, inconjurate de copaci asezati pe nisip alb si fin, iar apa marii are nuanta de un albastru acvatic. Iata care sunt cele mai spectaculoase plaje unde merita sa-ti petreci vacanta :

  • Costa Brava

Situata pe coasta Cataloniei, in partea de nord-est a Spaniei, oto ofera plaje senine, inconjurate de stanci inalte si numeroase obiective turistice, deosebit de impresionante. Printre atractiile din aceasta zona se numara ruinele romane si rezervatiile naturale.

  • La Concha

Aceasta plaja din Tara Bascilor este inconjurata de munti verzi si ofera privelisti incantatoare. Aici este locul ideal sa te dai cu barca si sa admiri frumusetea oraselor fermecatoare din jurul sau. La Concha este cea mai frumoasa plaja dintr-un oras european. Plaja are o lungime de 1350 de metri

  • Playa del Ingles

Playa del Ingles, se afla pe Gran Canaria si are aproape 11 kilometri, Este o plaja larga cu nisip fin in apropierea careia gasesti o multime de hoteluri luxoase si restaurante faimoase.

  • Mallorca Plaja Cala Mesquida

Mallorca este cea mai mare zona turistica, astfel ca reprezinta atractia principala. Chiar daca este foarte dezvoltata, inca mai poti gasi plaje ascunse, pline de farmec in aceasta zona. Micul golf are o plaja lungă plina cu nisip fin.

  • Laredo

Pe coasta de nord a Spaniei, se afla regiunea Cantabria care are peste 60 de plaje deosebit de frumoase. Laredo este capitala sporturilor nautice de aceea este foarte populara printre surferi si windsurferi.

Plaja este lunga de cinci kilometri si are o zona de plaja foarte larga, cu nisip alb si fin. Printre atractiile din interiorul orasului se numara si ruinele romane.

  • Playa de Torimbia

Aceasta plaja se afla in zona Asturias, o regiune din nordul Spaniei. Cele mai multe plaje de aici sunt albe, nisipoase si salbatice, ceea ce atrag printr-o frumusete cu totul aparte. Este o plaja uimitoare inconjurata de stanci, unde nu gasesti magazine sau restaurante dar te bucuri din plin de frumusetea naturii.

  • Carboneras

Aceasta plaja se afla in sud-estul Spaniei, la Marea Mediterana. Aproape de Almeria, se afla statiunea Carboneras foarte  cunoscuta pentru plajele sale frumoase, inconjurate de o imensa rezervatie naturala. Aici apa este calda si nispoasa iar plaja este marginita de palmieri

  • Plaja Benicassim

Este plaja muzicala a Spaniei foarte renumita pentru festivalul anual de muzica. Concertul de mai multe zile se desfasoara pe aceasta plaja iar sute de mii de oameni din toata lumea vin sa sarbatoreasca aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *