Cele mai atractive statiuni montane din Europa

Europa abunda de o larga diversitate de obiective turistice, care atrag mii de vizitatori an de an. Aici gasiti unele dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta, cu peisaje de vis si restaurante cu preparate culinare deosebite. Vara este frumos la mare, dar si la munte, unde esti intampinat de peisaje spectaculoase pentru ca natura este unica. Franta, Italia si Austria gazduiesc cele mai renumite statiuni montane.

Iata care sunt cele mai spectaculoase locuri pe care merita sa le vizitezi :

1. Hallstatt, Austria

Se afla la poalele Muntelui Salzberg si mai este cunoscut sub denumirea de Perla Austriei. De aici puteti admira privelistea incantatoare a lacului alpin si a împrejurimilor fantastice. In Hallstatt se afla cea mai veche mina de sare din lume.

2. Chambery, Franta

Un alt loc minunat unde puteti petrece o frumoasa vacanta de vara la munte. Chambery este un oras vechi medieval ce ofera vizitatorilor o multime de obiective turistice, o varietate de trasee de plimbare, nenumarate restaurante cu mancare buna si o atmosfera relaxanta.

3. Val Thorens, Franta

Este una dintre statiunile montane care se afla la cea mai mare altitudine din Europa, adica la 2.300 de metri. Aici puteti schia pe o partie lunga de 600 de kilometri, care face parte din topul celor mai bune domenii de schi din lume.

4. Alpe d’Huez, Franta

In Alpii francezi se gasesc peste 200 de kilometri de partii, restaurante, un patinoar si un cinematograf. Alpe d’Huez este si porțiunea de drum celebra care apare in competitia ciclistica Turul Frantei.

5. Metsovo, Grecia

Satul grecesc Metsovo pune in evidenta partea de munte de sub Katara Col, din Monyele Pindos. Se afla la o altitudine inalta si este inconjurat de brazi, case traditionale din piatra si lut, si cladiri istorice deosebite.

6. Interlaken – cantonul Berna, Elvetia

Este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Elvetia. Este pozitionat intre cele doua lacuri, Brienz si Tjun. Este statiunea montana unde se pot face o serie de sporturi montane precum patinaj, schi, escaladari, rafting sau zbor cu parapanta.

7. Lavigno, Italia

O alta destinatie montana de vacanta ce seamana cu un paradis. Aici turistii au posibilitati multiple de explorare, pot admira pesiaje superbe si se pot bucura de o multime de locuri de relaxare. Cele 50.000 de hectare ale zonei adapostesc specii de plante si animale, fiind arii protejate pentru asigurarea habitatelor, dar si pentru studiul naturii.

8. Olden, Norvegia

In aceasta localitate se afla doar 500 de locuitori. Zona Stryn este renumita pentru croaziere in apele inghetate printre fiordurile norvegiene. Olden este poarta de trecere către cel mai mare ghetar al Europei pe uscat, Ghetarul Justedal. Aici turistii pot admira munti impunatori si cascade de vis.

9. Arties, Spania

Spania este renumita pentru statiunile sale frumoase de la mare si peisaje mediterane uimitoare, insa ne ofera si o serie de sate de munte, in special in regiunea Valle de Aran. Arties este una dintre cele mai uimitoare zone de munte si se afla de-a lungul raului Garona. Aici punctul culiminant il reprezinta Biserica Parohiala Santa Maria, o structura romanica de dateaza inca din secolul al XI-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *