Cum sa te bucuri din plin de o relatie fericita chiar si dupa mai multi ani ?

Daca iti doresti sa pastrezi o relatie frumoasa in timp e nevoie de multa munca si intelegere, pentru ca iubirea trece prin mai multe etape. Toate cuplurile isi doresc sa aiba o relatie fericita, sanatoasa si stabila, insa acest lucru nu este atat de simplu.

In primul rand, baza care sustine o relatie este prietenia dintre sot si sotie. Aceasta intareste relatia si include un set de abilitati pe care trebuie sa le detineti.

Iata cum puteti avea o relatie minunata pe termen lung:

1. Cunoasterea universului celuilalt

Este important sa cunoasteti lumea interioara a partenerului ce contine : vise, ganduri, emotii, aspiratii, talente. Cu cat ne cunoastem mai bine partenerul de viata, cu atat relatia devine mai puternica. Acest lucru trebuie sa constituie o prioritate pentru celalalt. Veti vedea ca mereu e ceva noi de descoperit la persoana pe care o iubiti.

2. Impartasirea afectiunii si admiratiei

Cheia reusitei este ca aprecierea. Nu trebuie doar sa-ti admiri partenerul, ci si sa apreciezi cu voce tare tot ceea ce face in relatia voastra. Pune mereu in evidenta aspectele pozitive si vei vedea ca si el face la fel.

Elimina cu desavarsire critica, dispretul si interiorizarea pentru ca acestea distrug efectiv relatia. Toti cei care adopta acest comportament ajung la despartire.

Lucrurile marunte consolideaza relatia, de aceea este important sa fiti recunoscatori pentru ceea ce aveti acasa. Sentimentele trebuie exprimate si impartasite zi de zi pentru ca cel de langa tine sa simta ca este apreciat.

3. Fiti alaturi unul de altul la nevoie

Raspundeti in mod pozitiv incercarilor de conectare emotionala. Suntem fiinte emotionale, dornice de a fi iubite. Pentru ca prietenia sa se mentina intr-o relatie este important sa invatati sa va ascultati reciproc. Interactiunea cu partenerul se face prin gesturi si actiuni marunte, aparent banale, care alimenteaza intimitatea si favorizeaza apropierea intre parteneri.

4. Mentinerea unei perspective pozitive in cuplu

Cuplurile care au o relatie stabila si satisfacatoare vorbesc cu afecțiune despre partenerii lor. Gandurile pozitive au un impact puternic asupra sanatatii fizice si emotionale dar si asupra relatiei. Sentimente pozitive tind sa amortizeze orice factori negativi care pot aparea pe parcursul timpului.

5. Gestionarea cu calm a conflictelor

Este important sa gasiti impreuna solutii la problemele care pot fi rezolvate. Trebuie sa va mentineti un ton bland atunci cand initiati o discutie. Calmitatea si incercarile de a repara greselile protejeaza relația, de aceea ajutandu-l pe celalalt sa se linisteasca, puteti ajunge la un compromis eficient.

6. Indeplinirea visurilor

Aceasta reprezinta cheia magica pentru o relatie fericita pe termen lung. Acceptati diferentele dintre voi si incercati sa intelegeti de ce sentimentele celuilalt asupra unei anumite pobleme sunt atat de puternice. Invatati sa acceptati ca visurile partenerului nu trebuie coincida mereu cu ale voastre. Respectati-le chiar daca sunt diferite.

7. Impartasiti idealuri, credinte, valori

Este important sa recunoasteti simbolurile comune ce dau inteles vietii traite impreuna. Identificati intelesul comun asupra credintelor, idealurilor, simbolurilor si obiectivelor de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *