Obiective turistice importante din Sevilia

Sevilia este un loc absolut minunat, dat fiind faptul ca este unul dintre cele mai frumoase orase ale Spaniei. Printre obiectivele cele mai atractive se numara : Catedrala din Sevilla, Real Alcazar, Plaza de Espana, Metropol, Parasol Plaza de Toros de la Maestranza, Caso de Pilatos, Museo del Baile Flamenco, Barrio de Santa Cruz.

Sevilia atrage vizitatorii din momentul in care pasesc pe aleile pietruite si se plimba agale printre palmieri. Aici veti fi intampinati de edificii extrem de elegante, lampi de moda veche si trasuri ce creaza o atmosfera de neuitat. In plus, vizitatorii se simt atrasi de uimitoarele spectacole de flamenco si festivalurile specifice locului.

In acest oras se afla si cea mai mare biserica gotica care impresioneaza prin turnul sau maiestuos. Alcázarul uimește prin decorul mudéjar si gradinile luxuriante. Farmecul orasului andaluz se resimte pe aleile intortocheate ale cartierului medieval Santa Cruz dar si in Plaza de España, cea mai gratioasa piata din Sevilla.

Catedrala din Sevilla reprezinta obiectivul principal pentru crestini. Aceasta este cea mai mare catedrala gotica din lume, este grandioasa si detine numeroase comori de arta. A fost construita pe locul principalei moschee a orasului si face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Turnul clopotnita al catedralei, La Giralda, dateaza din secolul al XII-lea. Acesta are 93 de metri si reprezinta emblema orasului. Catedrala este imensa, interiorul are cinci coridoare ce se intind pe o suprafata de 117 de metri lungime, 76 de metri diametru si 40 de metri inaltime.

Si Biblioteca Colombina merita vizitata. Fiul lui Cristofor Columb a fost cel care a adunat cartile pentru aceasta biblioteca intre 1496 si 1539. Aici se afla cele mai importante colectii de volume din perioada Renasterii din Spania.

Real Alcazar este un loc exotic ce are o istorie fascinanta si un decor impresionant. Acest sit a fost construit initial ca fortareata in secolul al X-lea pentru califul din Cordoba.

Plaza de Espana uimeste prin grandoarea sa. Aceasta se intinde pe o suprafata de 50.000 de metri patrati si este înconjurata de balcoanele unei cladiri neo-maure, ce se curbeaza urmand forma canalului care trece prin piata. In centrul pietei se afla o fantana uimitoare  iar canalul este traversat de patru podete. Turistii se pot da cu barca aici pentru a trai o experienta inedita in „Venetia din Sevilla” sau pot alege sa faca o plimbare cu trasura trasa de cai prin parc.

Parque de María Luisa este un spatiu verde intins ce formeaza un peisaj care iti taie respiratia. Acesta a fost creat pentru Infanta María Luisa Fernanda de Borbón, care l-a donat orașului Sevilla in 1893.

Metropol Parasol este cea mai mare structura de lemn din intreaga lume. Cladirea prezinta sase structuri gigantice in forma de umbrela din lemn de mesteacan. Designul modern atrage atentia turistilor de pretutindeni.  Costul acestei cladiri s-a ridicat la 50 de milioane de euro. Aici se poate vedea o piata, un antiquarium, un restaurant si se pot face plimbari in aer liber.

Plaza de Toros de la Maestranza este renumita pentru traditia spaniola a luptei cu tauri. Este vorba despre cea mai veche arena de tauri din Spania. Are 14.000 de locuri si dateaza din 1758. Alaturi se afla un muzeu unde se pot vedea artefacte si informatii relevante despre tauri si matadori celebri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *